Födelsedag

Inför ett barn födelsedagskalas är det ofta mycket att fixa med och mycket som ska hinnas med. Här kommer några tips på vad som behövs för att ett barnkalas ska bli så lyckat som möjligt.

Inbjudan och gäster

Klassiska inbjudningskort är ett bra sätt att bjuda in gäster på till ett barnkalas. Extra roligt blir det ju också om man gör korten själv. Rör det sig om mindre barn som går på dagis, kan det även bra att säga till föräldrarna om kalaset.

Mat och dryck

Vad gäller mat och dryck finns det absolut ingen anledning att krångla till det när det handlar om ett barnkalas. Minihamburgare, pizza eller korv med bröd är det som kommer uppskattas bäst. Till efterrätt är glass i många olika färger med strössel samt chokladsås och kolasås nästintill en garanterad succé.

Lekar och annat kul på kalaset

På ett barnkalas är det alltid viktigt med olika typer av lekar och annat kul. Här finns det heller ingen anledning att krångla till det, dock kan det vara bra om man planerar de olika aktiviteterna på ett bra sätt. En skattjakt av något slag är en utmärkt aktivitet som nog alla barn tycker är roligt. Fiskdamm är en annan klassiker som alltid går hem. Ett annat sätt att göra kalaset lite roligare är att anordna ett maskeradkalas där alla får klä ut sig.