Ordna ett barnkalas

Det kan ibland vara ett dilemma detta med barnkalas, främst med vilka man ska bjuda. Ska alla klasskompisar bjudas eller bara några. Detta är något som ni föräldrar själva får fundera på och fatta ett beslut om, ni kanske har bestämt på er skola hur ni ska göra. Vi tänkte tipsa om lite bra grejer att tänka på inför barnkalaset.

Bjudningskort

Var noga med att få ut inbjudningarna i god tid så att föräldrar hinner med att planera, det brukar vara mycket som ska hinnas med i vanliga fall så att få inbjudan i god tid hjälper till i planeringen. En fördel kan vara att OSA om man inte kan komma istället för tvärtom, det kan underlätta för alla. Var också noga med att notera vad som bjuds på och vilka tider som gäller så föräldrarna vet detta. Vill du skapa egna inbjudningskort så finns det flera varianter att hitta online för detta.

Smått och gott

Planera också i god tid vad som ska bjudas på, det finns mycket smått och gott som man kan göra inför ett barnkalas. Varför inte en tårta med tårtbilder på favoritfiguren från någon serie, eller något annan bild. Varmkorv är också populärt inslag och det kan krävas lite mer än bara tårta om det varit fart och fläkt ett tag. En gryta med kokt korv och korvbröd är enkelt att sno ihop även för den stressigaste föräldern.

Lekar och avslutning

Självfallet så ska ett kalas innehålla någon form av lek och tävling, här finns det säkert favoriter hos födelsedagsbarnet och låt gärna den vara med och planera lite så den för känna sig delaktig. Men inte hela kalaset, det ska ju vara lite överraskningar också. Som avslutning så kan man dela ut en godispåse till alla deltagare på kalaset, det kan vara ett bra sätt att samla alla och tacka för att dom kom och dom får med sig något gott hem efter kalaset.

Städa undan allt

Det kanske inte är det roligaste med kalas att städa undan allt. Men det måste göras och det är lika bra att ta tag i detta på en gång. Då blir det gjort och ni kan ta det lugnt resten av dagen om ni önskar. Även här så kan ni planera att vissa gör viss städning medans andra tar något annat. Se till sopsortera papper för sig och plast för sig om ni har använt er av några plastsaker.