Tips till nyblivna mammor

Om du är på väg att bli mamma eller redan är en så kommer här lite tips till nyblivna mammor. Först så vill vi gratulera till mästerverket som ni fått. Det kommer att bli en rejäl omställning om ni inte har några barn sedan tidigare. Framförallt så kommer det att vara mycket kärlek och glädje blandat med både oro, sömnbrist och kanske även ett dåligt samvete.

Den första tiden så är det mycket fråga om att få in nya rutiner i livet. Det ska ammas vid olika tidpunkter och man ska lära känna en helt ny människa. Som nybliven mamma så gäller det att man ber om hjälp när man känner att det finns behov för detta. Finns det en bättre hälft så gäller det att ni delar på sysslorna och hjälps åt den första tiden.

Det kan vara svårt att kanske koncentrera sig på något annat än det lilla livet. Men försök att få egentid och boka tid hos frisören och gör något som du vanligtvis brukar göra. Det gäller att planera sin vardag på bästa sätt. För vissa saker så kanske man får sänka sin ambitionsnivå för att orka med. Det kanske inte behöver vara tipp topp med städningen, alltid. Det går att leja bort och anlita städhjälp.