Bra till barnen

Man vill alltid sitt barns bästa, inom alla kategorier. Det betyder att man alltid vill köpa bra saker som de har nytta av. 

Kläder

Bra kläder finns det faktiskt gott om när det kommer till barnsektionen. Små barn kan inte ta hand om sig själva, därför går barnkläder genom mycket mer tester och kritik än vad kläder till vuxna gör. Knappar ska sitta rätt så barnet inte kommer ur kläderna eller nyps när knappen stängs. Blixtlås undviks nästan helt tills barnen är lite äldre.Det man kan göra är att leta efter ekologiskt och socialt medvetna klädmärken. Genom att köpa klimatsmart hjälper man miljön och är det samhällsmedvetna kläder så kan man vara säker på att de som har sytt kläderna inte är barnarbetare och har fått rättmätig lön för arbetet.

Leksaker

Barnleksaker ska alltid vara CE-märka. Det är europeiska unionens märkning för att säkerställa att leksaken håller enligt deras krav. Leksakerna ska exempelvis inte vara skadliga för barnet, innehålla giftfria material och vara lämplig för barnens ålder i storlek och utförande.

Inredning

I hemmets inredning kan man också göra förändringar som passar barnet. När barnet är litet kan man barnanpassa inredning så att barnet inte kommer till skada. Man sätter gummifästen på vassa kanter som barnet kan stöta i, skaffa barnlås på alla dörrar och skåp som barnet inte ska vara i och så vidare. Tills barnet blivit duktig på att gå borde man ha en grind framför trappor.