Aktivera barnen

För många barn innebär fritid, spel, surfande och allmänt stillasittande i flera timmar. Visst kan detta också vara en del av dagen, men det är inte bra om det sker under långa stunder. Barn behöver röra på sig och aktivera sig.

Vanor

Det kan vara en god ide att ta för vana redan från unga år, att det ska vara en viss del lek och annan aktivitet, innan man får sitta och spela eller sitta med mobilen. Får man in bra rutiner kommer de sitta kvar en lång tid framöver och bygga goda grunder även när barnen blivit vuxna.

Aktivering

Har man ett barn som intresserad av sport, är detta en bra inkörningsport till aktivering. Bland lagsporter bygger man dessutom upp en gemenskap och laganda och barnen lär sig tolerans bland annat. Bland lagsporter hittar du innebandy, handboll, ishockey och fotboll till exempel. Det finns många andra sporter också där man idrottar mer individuellt, men även här bygger man kamratskap och bygger självförtroende.

Gemenskap

Är inte barnet intresserad utav sport kan man hitta på annat som en familj. Utflykter och en stund i lekparken ger både dig som vuxen och barnet en stunds välbehövlig aktivering eller kanske ett besök på biblioteket och en sagostund kan vara något.