Barn och träning

Det är inte bara vi vuxna som mår bra av att röra på oss och träna. Även barn behöver en aktiv livsstil. Idag finns det många olika sätt för barn att träna på och därmed också ett stort utbud av träningsutrustning och träningskläder för barn.

Olika sorts träning

Många barn är delaktiga i lagsporter som fotboll och basket, vilket kan innebära både träning och gemenskap. Men det finns också andra träningsformer som innebär att barnet träffar kompisar utan att det nödvändigtvis handlar om ett lag. Låt ditt barn testa olika aktiviteter som brottning, dans, tennis eller kanske orientering för att hitta det som känns bäst och skojigast.

Träningskläder

Både idrotten i skolan och träningsaktiviteter på fritiden kräver träningskläder. Att ha snygga träningskläder som man trivs i är lika viktigt för barn som för vuxna. För barn är det bra att ha kläder som är funktionella och plagg som både passar för inomhus- och utomhusaktiviteter bör finnas i garderoben. Ibland kan också speciella plagg krävas för vissa aktiviteter, som fotbollsskor eller liknande. De flesta av plaggen kan dock också användas vid ”fri lek” i parken med, så det är inte en helt ny garderob som måste köpas bara för att barnen börjar träna. Vad det än är man behöver kan man oftast hitta det i en välutrustad butik.

Huvudsaken är att ha kul

Att röra på sig är bra för hälsan, men det allra viktigaste är att barnen har kul! För att träningen ska vara rolig krävs inte bara rätt kläder och utrustning, utan också goda vänner och glädje. En träningsform som inte är rolig kommer inte barnet vilja hålla på med någon längre tid. Att testa olika saker och inte pressa barnet att tycka om något specifikt är A och O för att hitta rätt.