Semester med barnen

Att åka på semester på barnen kan vara både otroligt roligt och mycket jobb. Det krävs en del planering och inte alla destinationer är lämpliga att åka till.På DN får du några tips på bra destinationer att åka till i Sverige där både föräldrar och barn kan få en trevlig och avkopplande semester långt bort från alla måsten. Både fjällen och storstaden lämpar sig för familjeresan bara man vet att anpassa aktiviteterna.

Ta inte med – hyr på plats

Försök att göra det så enkelt för er som möjligt. Vilka saker behöver ni ta med och vilka kan man köpa eller fixa på plats? Faktiskt så behöver du inte längre ta med dig stora och otympliga saker som barnvagnar och bilstolar. På Delbar kan du hitta privatpersoner som hyr ut sådana nödvändigheter på plats dit du ska. Denna tjänst startades för att öka hållbarheten i samhället och för att öka användningen av de saker som bara ligger och tar plats i människors garderober och garage. Kanske har du själv någonting hemma som du kan hyra ut till någon som besöker din trakt? På sajten kan du själv registrera din gamla cykel eller gräsklippare för uthyrning. Det är både billigare och enklare än att köpa nytt eller sälja, och så gör du miljön en tjänst också.

Packa smart

Kolla upp i god tid innan avfärd så att hotell eller stugby förser er med lakan och nödvändiga badhanddukar för utflykter till stranden. På så vis slipper de ta upp onödig plats i resväskan. När det gäller kläder så packa alltid med tanke på vädret. Kommer det att vara riktigt varmt tjänar ni på att ta med er flera olika uppsättningar badkläder istället för en extra skjorta eller klänning. Tänk realistiskt – vad kommer ni egentligen att vilja ha på er?