Upplev en vildmarkssemester i år

Att semestra långt ute i naturen är en upplevelse för alla. Både du som är friluftsmänniska och du som spenderar din mesta tid i en stor stad behöver komma ut i vildmarken. De amerikanska urskogarna och afrikanska savannerna erbjuder ett fantastiskt djurliv som inte lämnar någon besökare oberörd. Det är dags för dig och dina reskamrater att skaffa det ni behöver och ge er ut på en stor resa.

Du som inte vill resa så långt kan besöka vårt grannland Norge. Där finns flera av Europas högsta berg och tusentals kilometer vandringsleder. Det kommer att bli en drömresa för dig som söker efter vildmark och orörd natur.

Den svenska vildmarken

Du behöver inte nödvändigtvis åka utomlands för att få bra naturupplevelser. Vår svenska natur finns alldeles i närheten. Full av fina vyer. Upplev stillheten i den svenska fjällvärlden eller besök nationalparken Abisko i norra Lappland. Det är nästan så långt norrut du kan komma i vårt land.

Men även i de södra delarna av Sverige finns det fina vildmarksäventyr. Utanför Olofström i Blekinge hittar du imponerande lövskogar och öppet vatten som sträcker sig långt in i Skåne. Där finns utmärkta möjligheter till att fiska eller paddla kanot.