Aktiviteter inomhus vid regniga dagar

Sommarlovet närmar sig och det gäller att planera så att det finns aktiviteter för barnen under sin lediga tid. Vissa kanske är duktiga på att hitta på saker själva och så bör det också vara. Men det kan vara en fördel att ha planerat för aktiviteter inomhus vid regniga dagar och man inte kan vara utomhus och leka.

Passande inomhusaktiviteter

För den som gillar pussel så kan man kolla upp Simbadusa som säljer just detta. Att lägga pussel kan ta lång tid beroende på hur pass avancerat det är. Se till att pusslet läggs på något ställe där det kan få stå framme om man inte hinner lägga klart eller ledsnar på detta efter etta tag och vill göra något annat. En spånskiva i pusslets storlek som lätt kan flyttas och tas fram är att föredra. Då behöver man inte lägga pusslet klart just nu utan kan ställa undan det tills någon är sugen på att fortsätta med pusslet.

Hitta på annat som passar inomhus

Låt fantasin flöda och hitta på egna lekar. Tänk dock på att det inte bör bli allt för våldsamt då man är inomhus. Att springa och jaga varandra kanske inte är en passande inomhuslek. Kurragömma är en klassiker som allt kan fungera oavsett om man är inomhus eller ute. Som förälder så får man ställa upp och vara med och leka också. Om man inte vill leka så går det att plocka fram papper och pennor för att rita under en stund. Kreativiteten behöver det inte vara något fel på utan låt den flöda och är gärna med som förälder och rita du också.