Tips för roliga pyssel hemma med barnen

Det finns många roliga sätt att spendera tid med barnen. En favorit är helt klart pyssel av olika slag. Och det finns nästan ändlösa exempel på pyssel ni kan spendera tid med. Här tänkte vi ge några snabba förslag på vanliga favoriter och sådant ni kanske inte testat tidigare. 

Rita och måla

Att rita och måla är något som alla barn fått chansen att prova på flera gånger. Och det kan vara minst lika roligt att bara ge dem fria tyglar som att utmana dem att rita något mer specifikt. Med endast lite papper och antingen pennor, kritor eller vattenfärger kan kreativiteten få flöda.

Göra arm- och halsband

Något som varit populärt en ganska bra tag nu är att göra sina egna arm- och halsband. Det finns till och med mer avancerade set som riktar sig till vuxna, men för barn är det mer enkla resurser som används. Men det går fortfarande att hitta dem i alla regnbågens färger.

Personliga tallrikar och glas

Att ge barnen sina egna tallrikar och glas är knappas ovanligt. Men visste du att det finns specifika pennor som låter dig dekorera porslin och glas precis som du vill? Med dessa kan barnen få skapa sina helt egna designer och använda till middagen. Efter målning ska de bara härdas genom att värmas upp i ugn sedan tål de maskindisk utan problem.

Pysselbakning och ätbara resultat

Du kan även kombinera pyssel med bakning och hitta något gott som även barnen kan vara med och baka samtidigt som de får chansen att dekorera dem som de vill. Och sedan naturligtvis äta. Julbakning med kakor och godis är ett perfekt exempel, men det kan ju självfallet göras vilken del på året som helst.