Förbereda barnet på skolgång

Som förälder så gäller det att vi ger våra barn det som krävs för att de ska kunna både gå i skola och ha en meningsfull fritid. Så klart så menar vi inte att barnen ska få allt de pekar på men att man skaffar det som krävs och som underlättar för barnen när de växer upp.

Första dagen på skolan är alltid spännande och som förälder så får man försöka att förbereda sina barn på detta. I de flesta fall om inte alla så kommer det att gå som en dans. Barn vänjer sig fort vid nya situationer och även om det är helt nya klasskamrater så kommer de att få kompisar som de leker med och hittar på en massa bus. Innan första skoldagen så gäller det att förbereda både sig själv som förälder och sitt barn på vad som komma skall.

Så klart så är det något nytt och spännande för ett barn att börja skolan och man får som förälder hjälpa till så gott man kan. Innan skolan startar så gäller det att skaffa det som behövs för detta. Det kan vara en ryggsäck där barnet kan packa med sig de saker som behövs under en skoldag.

Men också nya kläder som passar både för lek som för inomhusaktiviteter. Det kan vara bra att ni besöker skolan någon eller ett par helger innan så barnet i fråga får se skolgården och vad som väntar. Ni kan också besöka skolan någon veckodag och gå in för att bekanta sig med var barnet ska vara. Så när skolan börjar så är det inte helt främmande miljö som man kommer till.