Planering för det första barnet

Om det är så att väntar smått för först gången så är det en hel del planering då det är första barnet. Det är bra att starta redan då ni vet med säkerhet att ni är gravida. Inom nio månader så ska allt vara klart så ni kan i lugn och ro rå om varandra och vänjas med den nya situationen.

Så klart så ska det handlas en hel del babyprylar och kläder. Försök att se till så ni hittar mycket av det ni köper till rabatterade priser. Det kommer att kosta en del om man inte har något sedan tidigare. Dock så kommer ni också att få en massa presenter med kläder och annat till den nya familjemedlemmen. Men det kommer ändå att behöva köpas in både kläder, barnvagn och annat för att allt ska fungera med en liten människa i familjen.

Även ekonomin kan komma att behöva tittas över då det inte kommer att bli liknande inkomster under föräldraledighet. Så klart så kostar det att köpa allt som man behöver under den första tiden. Fram till att barnet fyller 16 år så kommer ni att få ett barnbidrag som kan täcka en del av de kostnader som barn har. Men det täcker långt ifrån allt. Visst det är välkommet omen som sagt det gäller att man skapar en familjebudget så man får det att gå ihop och att ni fortsättningsvis kan spara till er själva och även spara till barnen.